zaterdag 4 januari 2014

SHOPLOG: MANGO, PRIMARK, H&M, ASOS, ZARA.


Hallo lieve bloglezeressen (en misschien heren onder jullie), ten eerste een enorm fijn, gelukkig, liefdevol nieuw jaar waarin hopelijk al je mooie dromen uit mogen komen! Je weet: 'If you want to make your dreams come true, the first thing you have to do is to wake up.' Dus ga aan de slag met al je voornemens, wensen en plannen en maak ze waar <3 Daarnaast wil ik jullie even laten weten dat ik het nog steeds moeilijk vind om mijn blog en mijn studie te combineren en lijkt het alsof ik nog niet zo mijn balans gevonden heb. Dát is mijn goede voornemen; want van schrijven houd ik nog steeds evenveel -als het niet meer is. Dan nu door naar het echte werk, want ik denk stiekem dat je daarvoor deze link hebt aangeklikt: Ik heb weer geshopt. En hoe! Na de Kerstdagen begint de sale en man, wat heb ik daarvan geprofiteerd. Op de Primark na -die is toch altijd goedkoop- heb ik gespeurd naar de beste koopjes en de leukste dingetjes voor de zomer. Gewoon, omdat van mij de winter niet snel genoeg voorbij kan zijn. Welke kleding ik kocht? You are now gonna find out!

Toen ik met mijn zusje 'éventjes' door Nijmegen liep, spotte ik op zevenentwintg december al snel alle kortingsborden. Zo ook bij de Mango, die ik dan toch maar even naar binnen liep. Ik liep de trappen op en bam. Daar hing een prachtig jasje. Voor de helft van de prijs. Met leer. En spijkerstof. Can it get any better? Dat dacht ik dus ook al. Ik paste hem snel en ja, mijn overgangsjas van de lente is gevonden. Dit pareltje ligt inderdaad niet in Limburg -als je goed de eerste foto had bekeken- maar hangt al in Nijmegen aan een witte hanger op me te wachten. 





Primark Eindhoven, here we go! Mijn zusje en ik vertrokken vol goede moed en kwamen er gehavend uit. De 'nieuwe' Primark is groot. Heel groot. En druk. Heel, heel, heel druk. Ik vraag me eigenlijk nog steeds af hoe we het overleefd hebben. Dat is eigenlijk ook de reden waarom ik met maar één kledingstuk naar buiten ben gegaan en dat is deze print top. Hij is grijs, met een hoge hals, opgerolde mouwen en een patroon van een tijger erin verwerkt, wat ik hartstikke cool vind.


 Verder zag ik ook nog een schilderijtje liggen dat perfect bij mij past: ik ben namelijk twee keer in Parijs geweest en ben toen werkelijk verliefd op de stad geworden. Daarnaast was de muur in mijn kamertje ook nog vrij kaal en daar kan deze beauty verandering in brengen.



Ik draag eigenlijk al een tijdje geen armbanden meer. En waarom eigenlijk? Ik vind ze namelijk meestal hartstikke leuk! Met dit setje 'bangels' hoop ik daar verandering in te brengen. Het goud gecombineert met het wit spreekt me enorm aan én is daarnaast ook nog eens makkelijk te combineren. Fijn setje voor die €3 dus.



Diadeems. Sinds ik Blair Waldorf in de Gossip Girl series zag, wist ik het zeker: die dingen zijn leuk! Zeker in combinatie van een hoge knot vind ik ze werkelijk prachtig. Toen ik dit exemplaar zag, kon ik mijn ogen er dan ook niet van af houden. Wit, zwart, goud vind ik een prachtcombinatie en de wijze waarop deze kleuren in deze diadeem zijn verwerkt, vind ik echt heel mooi. Ik denk dat je me hier vaak mee gaat zien.



Als laatste vond ik bij het Ierse modeketen een riem. Waarom? Eigenlijk voornamelijk om mijn broek hoog te houden en een bildécolleté te voorkomen. Dit exemplaar vond ik door de Azteken-look wel erg leuk.




Een van de eerste winkels die scherp afprijste, was de H&M. Geen wonder dat ik dan ook zo snel mogelijk hierin liep, toen ik het grote uithangbord zag. Ik moet zeggen dat er goed werd afgeprijst. Heel goed. Zelfs kleding uit de allerlaatste collectie gingen eraan en kregen een rood prijskaartje op zich geplakt. Hoewel er dus genoeg was, koos ik toch alleen voor deze toffe top. Voor €3 liet ik dit coole patroon echt niet liggen.






De America Today deed ook mee aan het grote sale-circus. Hoewel de nieuwe collectie werkelijk to die for was, hield ik me aan mijn eis voor de dag: alleen afgeprijsde kleding gaat vandaag mee naar huis. (Dit klinkt misschien een beetje gek, maar ik heb in de herfstvakantie ook al flink geshopt en dat wilde ik deze keer voorkomen. Daarbij wil ik niet shorts kopen als ik er nog een hoop in de kast heb liggen. Ik ben nu een student, ik moet wel een klein beetje op de centjes letten.) Met deze dunne, wijde trui kwam ik weer de winkel uit: hij heeft zwarte mouwen van sweatstof en een opdruk met pailleten en steentjes. Ik vind dit echt zo'n overgangstrui of eentje die ik aandoe tijdens een frisse zomernacht.






Ook online was de sale niet te stoppen. Zo zag ik de uitroeptekens ook al bij Asos.com voorbij komen. Een goede reden om een kijkje te nemen dus. Ik wist dat ik voor één mooi item wilde gaan -en dan het liefst een jurk. Zo gezegd, zo gedaan. En oh jeetje. Ik raad werkelijk iedereen aan om met zo'n missie tijd uit te trekken daarvoor. Ik weet niet hoeveel jurken ik wel niet gezien heb die binnen mijn prijsrange van €50 waren. Uiteindelijk kwam ik bij dit exemplaar uit: beige, kant, A-lijn. Normaal -op het beige na- totaal niet my cup of tea, mar hoe vaker ik de foto's ervan bekeek, hoe verliefder ik erop werd. Ik bestelde hem snel -hoewel ik stiekem wel een beetje bang was dat hij te kort zou zijn. Vandaag kwam hij binnen en guess what? Hij zit enorm fijn, is niet te kort, schijnt niet door en is prachtiger dan ik kon voorstellen. Vooral de afwerking en de details in het kant vallen mij enorm op. Ik weet niet precies meer hoeveel geld ik door middel van de sale hierop bespaarde -toen ik het wilde opzoeken, bleek hij uitverkocht te zijn-, maar het waren toch wel tientallen euro's. Woehoe.





Een andere order die ik bestelde, was deze korte tuinbroek. Geloof me, ik ben dol op Zara en zodra ik van de uitverkoop op de site hoorde om twaalf uur 's nachts, bleef ik tot die tijd op om de hele site ondersteboven te spitten. Bij de afdeling jurken zag ik deze tuinbroek en wat ik daarna ook nog bekeek: hij bleef in mijn hoofd zitten. Ik vroeg vrienden wat ze ervan vonden en de meningen waren nog nooit zo verdeeld. Toch bestelde ik hem, omdat ik deze wel voor me kan zien in de zomer met een geprint shirtje eronder en een gekleurd paar stoere sneakers aan mijn voeten. Ik kreeg hem op oudjaarsdag binnen en yes, it is a keeper.





En dan is alweer de allerlaatste uit het rijtje uitverkoop aan de beurt. Ik hou van bloemen. Altijd gedaan ook. Of het nu gaat om echte exemplaren of gedrukt: I don't care I like them. Toen ik deze trui zag (mét korting, duh), kon ik dan eigenlijk ook niet anders meer. Hij heeft als hoofdkleur paars, heeft driekwart mouwen (yay!) en een beetje croptop lengte. Ik zie hem me al dragen op een witte broek of op een van mijn shorts.

Wat vind jij van mijn aankopen?

10 opmerkingen:

  1. Wow, jij hebt goed je best gedaan in de sale :D

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja hè! Kan misschien wel een beetje trots op mezelf zijn ;)

      Verwijderen
  2. Super leuke aankopen Carmen! :) Jammer dat ik nu niet meer je outfits kan spotten op de uni. X

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankje! En aahw! Misschien zien we ons in de stad nog eens (wanneer we zelf aan het winkelen zijn;) ) <3

      Verwijderen
  3. Altijd handig de sale. Welke vrouw houdt er niet van ?! Leuke aankopen !!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zeg dat wel! Ik probeer er altijd zoveel mogelijk van te profiteren. :D

      Verwijderen