maandag 8 oktober 2012

Terry Richardson.


Terry Richardson, de in New York geboren, 47-jarige fotograaf schiet al zijn hele leven mooie mode-foto's en is ook vaker verantwoordelijk voor videomontage. In deze post wil ik je met hem kennis laten maken en zijn mooiste creaties laten zien.


Terry Richardson is de zoon van Bob Richardson, die ook mode-fotograaf van beroep was. Terry ging naar de Hollywood High School, was erg verlegen en speelde bass-gitaar in een band. Toen de band uit elkaar ging, ontdekte de bebrilde jongeman het fotograferen en werd assistent van fotograaf Tony Kent. 


   

Richardson schiet campagnes, editorials, tijdschriftcovers en schiet zo nu en dan portretten van bekende personen. Vogue, Harper's Bazaar, H&M vragen vaak genoeg aan deze man of hij wil fotograferen maar ook Marc Jacobs, Tom Ford en Yves Saint Laurent laten hun campagnes graag in de stijl van Terry Richardson schieten. Verder heeft hij al tig bekende personen op beeld vastgelegd en regisseren kan 'ie ook al: dit deed hij onder meer voor Mango en 30 Seconds to Mars. 
Wat is er dan nu toch zo bijzonder aan Terry's stijl? Hij gebruikt graag poloraids, laat sexualiteit en humor vaak in zijn foto's terugkomen en is -volgens velen- een enorm inspirerend persoon om mee te werken.
Ik vind zijn werk in ieder geval enorm tof. Wat vind jij ervan?

5 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Mooi hè? Het is echt mijn favoriete modefotograaf, maar naar mijn mening, nog veel te onbekend. En dankjewel voor je reactie<3

   Verwijderen
 2. Ik vind Terry Richardson echt helemaal geweldig, vooral omdat hij met Gaga's tour meegaat. Hij post zo nu en dan zijn foto's op http://littlemonsters.com/ en ze zijn gewoon altijd prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet wat je bedoelt! Ik ben geen die-hard Lady Gaga fan, maar ik waardeer haar creativiteit enorm en vind het dan ook echt mooi om te zien hoe Terry die creativiteit op een foto kan overbrengen (:

   Verwijderen
 3. Ja, precies! Terry maakt gewoon prachtige foto's waar een verhaal achterzit.

  BeantwoordenVerwijderen