donderdag 18 oktober 2012

De stijl van.. Olivia Palermo.


Ik houd van mode-tijdschriften lezen, dat is inmiddels al geen geheim meer, maar waar ik het meest van geniet zijn toch wel de bladzijdes waar een stijl van een bekend persoon beschreven staat en met wat goedkopere alternatieven daarnaast. Ik vond het wel eens tijd om zoiets ook aan mijn blog toe te voegen, met vandaag mijn favoriete modepersoon in de hoofdrol: Olivia Palermo in de allereerste rubriek 'De stijl van..'


Olivia Palermo, wie kent haar niet als de bazige bitch uit de MTV-spinoff serie the City? Toch is deze 26-jarige Amerikaanse socialite veel meer dan dat; ze is model, actrice, maar heeft ook een blog om van te houden: http://www.oliviapalermo.com/ is een website waar je terecht kunt voor tips van zelfverzekerd over komen op een feest tot haarverzorging. Verder zijn er natuurlijk ook genoeg outfitsposts van miss Palermo herself te vinden, die mij weer inspiratie geven om te combineren.

Dit jurkje ziet er enorm high-street uit, maar is eigenlijk afkomstig van Zara.

En deze broek? Topshop!

Olivia Palermo ziet er altijd verzorgd uit; mooi gelakte nagels, leren bijpassende tassen en haar glanzende bruine haar geknipt in een bob. Als je nog niet eerder jaloers op haar was, dan ben je het nu wel. Ze draagt vaak prints en statement-kettingen, is niet bang voor kleur en combineert moeiteloos designeritems met kledingstukken uit grote modeketens. En juist dat vind ik zo leuk aan haar.


 

 
Dit is zo'n look die je heel makkelijk kunt na-apen zonder honderden euro's uit te geven. In de Zara zomercollectie van vorig jaar zat namelijk deze parka met leren mouwen voor €69,95 en in de Pieces vind je ook al gauw zo'n safarikleurige legging voor €29,95. Een goedkope zwarte zonnebril is heel makkelijk hier te vinden, want €4,95, daar laat je hem toch niet voor liggen? Een simpel wit H&M-topje eronder, een €24,95 tas van New Look in je handen, een paar €192, 50 Tods pumps en je bent klaar om bloemen te gaan kopen.



Een koraalroze maxirok als degene die Olvia draagt is lastiger te vinden, dan het poederroze exemplaar met bloemen erop dat ik hier vond voor €119 euro, gecombineerd met een brede donkerbruine riem die de rok op zijn plaats houdt die je voor €23,75 via deze site kunt bestellen. Een simpel wit shirt, dat je bij de H&M kunt kopen, een vintage eBay bontjas erover, een paar Chillany luipaardpumps van €89,95 eronder en klaar ben je om gefotografeerd te worden.




Ik ben dol op shorts, ik vond het dan ook erg tof om een alternatief voor dit leren exemplaar te zoeken. En die vond ik! Bij mijn favoriete vintageshop Froufrou's kun je die namelijk voor €17 scoren en daarbovenop een chiffon blouse aan trekken van EDC by Esprit voor €34,95. Een gouden paillettenclutch uit de Zara wintercollectie van 2011 om de boel op te spicen en dan rest je alleen nog een goed paar schoenen: deze zwart-groene, bijna onvindbare stel mooie pumps van Marc Jacobs voor €235.

Wat vind jij van de nieuwe rubriek en over wie zou jij graag een stijlprofiel zien?

12 opmerkingen:

  1. Ze heeft zon' prachtige stijl, erg mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja hè, I love it. Over wie wil jij graag een stijlprofiel zien?

      Verwijderen
  2. Ik hou echt van Olivia haar stijl.
    Ze heeft lekker veel gevarieerde looks en ze is altijd van top tot teen gestijled. Ik vind je rubriek erg leuk, ik zou graag een stijlprofiel over Leighton Meester zien (van Gossip Girl) en Nicole Richie!

    Liefs Bo,
    PurePreciousPerfection.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja hè :D Dat is precies wat ik ook zo leuk aan haar vind, maar dat had je vast al gelezen haha. En ahw thanks; dan zul je binnenkort een stijlprofiel over Leighton Meester kunnen verwachten (:

      Verwijderen
  3. Olivia heeft echt zo'n geweldige stijl! Echt een stijlicoon. Leuk dat je een artikel over haar hebt gemaakt :)!

    Liefs,
    Lisa

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Fijn dat het de nieuwe rubriek in de smaak valt, dankjewel voor het reageren <3

      Verwijderen
  4. Wat een leuke post, goed geschreven & mooie alternatieven! Ik hou ook echt van de stijl van Olivia Palermo, haar kleerkast zou ik heel graag overnemen!

    Xo, Imke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel <3 En die wens deel ik met je; ik zou graag een kijkje willen nemen in haar kledingkast en dan alles mee naar Nederland smokkelen haha (:

      Verwijderen
  5. ik heb je genomineerd voor Liebster Award; je hebt namelijk een leuke blog!:)

    kijk op de link hieronder voor meer informatie:

    http://the-perfect-things.blogspot.nl/2012/10/liebster-award.html

    Ik ben benieuwd!

    Liefs,
    Lisa

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel <3 Dat is een groot compliment voor iemand die pas twee maanden blogt.

      Verwijderen
  6. Heel erg leuk! Ik vind Olivia heel mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, ze is inderdaad echt een prachtvrouw, dat maakt het ook zo leuk om een stukje over haar te schrijven (:

      Verwijderen