dinsdag 9 oktober 2012

Maison Martin Margiela voor H&M.


Na de succesvolle samenwerkingen van Lanvin, Sonia Rykiel en Versace is nu het avantgardische modehuis Maison Martin Margiela aan de beurt om de harten van H&M-liefhebbers te veroveren door speciaal voor het Zweedse modeketen een mode-collectie te ontwerpen.


12 Juni 2012 werd dan éindelijk de designer die een collectie voor H&M zou ontwerpen bekend gemaakt: de keuze was gevallen op het Franse modelabel Maison Martin Margiela, een niet al te bekend modehuis, kenmerkend door het gebruik van veel wit en cijfers maar ook door haar conceptuele en vernieuwende ontwerpen.

Ik had geen enkel idee wat ik kon verwachten van deze speciale mannen- en vrouwencollectie voor H&M, na het zien van het mysterieuze filmpje hieronder, waarin alleen een snelle schets van een jurk met hoge kol werd getekend. Maar gisteren was het dan zover; de campagnebeelden van het modehuis opgericht in de jaren 80' door Martin Margiela, werden gepubliceerd.






En ik ben fan! De minimalistische stijl, de grote vormen en de eenvoud van de kleding vind ik heel erg mooi. Het feit dat alle kledingstukken in één kleur zijn, bewijst maar weer eens dat er niet heel veel nodig is om mooi voor de dag te komen. Ik ben ook erg onder de indruk van de laatste campagnefoto, geschoten door Sam Taylor-Wood, die zou ik zo aan de muur hangen.

De collectie wordt op 15 november online en in geselecteerde winkels verkocht.
Ik ga zeker een kijkje nemen, wat vind jij van deze collectie?

9 opmerkingen:

  1. Ziet er wel leuk uit ! Maar waarom die cijfers op die foto's, vraag ik me dan af. x

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die cijfers zijn kenmerkend voor het modehuis, maar ik had inderdaad ook verwacht dat deze in collectie en niet in de campagnefoto's doorgevoerd zouden worden. Dit is in ieder geval weer iets om naar uit te kijken :D

      Verwijderen
  2. Wauw, echt een mooie collectie! Ben eens benieuwd hoe alles eruit gaat zien :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja hè? Ik vind die mannenjas ook echt práchtig, eens kijken of ik die mijn vader kan aansmeren haha!

      Verwijderen
  3. Reacties
    1. Ik ben ook benieuwd naar de stoffen die ze gebruiken! Eens kijken of ze fijn aanvoelen of dat het alleen kledingstukken zijn die er tof uitzien, maar kriebelen of niet fijn zitten. Nog even wachten helaas (:

      Verwijderen
  4. Oh het ziet er echt heel apart uit, maar ben wel nieuwsgierig nu!

    Liefs, Romy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is inderdaad heel anders dan de 'standaard' H&M kleding, maar dat vind ik eigenlijk wel leuk. Dat is toch dat duidelijke verschil tussen designer en modeketens. Maar ik ben ook heel benieuwd! Eens kijken of ik een tof designer-item kan scoren (:

      Verwijderen
  5. very nice looks *_* your blog is very lovely and interesting. follow? im glad if you visit my blog, too <3 keep in touch!

    xx
    beauthi.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen