donderdag 11 oktober 2012

Mijn schoenenstash.


Toen ik naar mam toeging om te vertellen dat ik twee nieuw paar schoenen had gezien dat ik wel móest hebben, verzekerde ze me ervan dat ik er nog genoeg had. 'Carmen, je hebt toch al zoveel schoenen, ik weet niet eens hoeveel het er zijn.' Ja, hoeveel paar schoenen heb ik eigenlijk? Ik sorteerde de bodem van mijn kledingkast uit en zette mijn exemplaren voor jullie op de gevoelige plaat.
                                     

Zeventien paar schoenen zijn het -berg- en sportschoenen niet meegerekend- en dat valt me eigenlijk nog reuze mee. De collectie die je hier ziet, heb ik sinds 2010 bij elkaar gesprokkeld. Tweemaal per jaar krijg ik een paar schoenen door mijn ouders gesponsord, de overige elf zijn uit mijn eigen beurs betaald.


Dit zijn mijn zomerschoenen. Vanaf een temperatuur van 18 graden grijp ik graag deze pareltjes uit mijn kast. Het eerste paar ballerina's heb ik nu al bijna drie jaar en dat is ook wel te zien. Maar ondanks dat ze bijna versleten zijn, zitten ze nog heerlijk. Het tweede paar is een paar sandaaltjes, die ik tijdens een winkeldag met mijn moeder kocht, ook een aantal jaar terug alweer. De gekleurde bandjes vind ik heel erg tof en de rits achteren vind ik ook een erg leuk detail. Het laatste paar is een paar zwarte ballerina's, dat ik deze zomervakantie in Luik kocht voor een enorm fijn prijsje.
Ballerina's: H&M, €19,95
Sandalen: Van Haaren, €24,95
Ballerina's: Primark, €4,95


Brogues! Ik ben er dol op. Ze maken je outfit mooi af, ze zijn chic en ze zitten zo heerlijk dat je er de hele dag op kunt rondrennen, zonder dat je 's avonds met blaren op je hielen of tenen voor de tv zit. Zodra dit type model weer in de vrouwencollecties kwam, kocht ik een paar: het grijze exemplaar rechts op de foto. Een enorm fijn schoentje waarmee ik maar liefst tweemaal in dat jaar door Parijs heb gehuppeld. Toen de zool los liet, was ik een beetje radeloos. Wat moest ik nu zonder mijn fijne schoenen? Ik liep de Schoenenreus per toeval naar binnen en daar vond ik exact hetzelfde exemplaar! Heel tof.  Het blauw-witte exemplaar, dat je in het midden ziet, kreeg ik van mijn moeder. Het leer is heerlijk soepel en door de veters sluiten de schoenen goed om je voeten aan. Ik was er zo blij mee dat ik een halfjaar jaar later hetzelfde paar in de cognackleur kocht. Dit linkse paar bezit ik nu al langer dan een jaar, maar pak ik elke keer weer met plezier uit mijn kast en behoort zeker tot mijn favorieten.
Cognac-kleurige brogues: Sacha, €69,95
Blauwwitte brogues: Sacha, €69,95
Grijze brogues: Schoenenreus, €19,95


Dit zijn het type schoenen, die ik de laatste tijd het minst draag. De lage, lichtblauwe All-Stars vind ik een erg leuk kleurtje hebben, maar vind ik vaak nét niet bij mijn outfit passen; dus nu gebruik ik ze vaker wanneer ik ga sporten. Het tweede paar All Stars heb ik al twee jaar niet meer gedragen en wil ik gaan verkopen: dit paar heeft witte, brede strepen en een erg drukke print. Het derde paar kocht ik ooit twee keer samen met een vriendin. Twee keer, zul je je afvragen. Ja, ik was het paar in een winkel verloren, kocht het paar opnieuw en vond het andere paar weer terug toen een verkoopster me op straat erop aansprak. Het tweede paar heeft uiteindelijk die vriendin van me overgekocht haha! De rechter schoenen kocht ik voordat ik naar Rome ging met mijn gymnasiumklas. Deze schoenen zitten echt heerlijk en ik vind de brede, witte zool en het grijze accent aan de achterkant erg tof.
Lichtblauwe sneakers: Converse, €64,95
Geprinte sneakers: Converse, €69,95
Blauwgeruite sneakers: Dolcis, €24,95
Zwarte sneakers: Vans, €79,95



In de derde kocht ik mijn allereerste paar hakkenschoenen: een paar sleehakken van 10 centimeter, ik vind ze nog steeds erg tof, maar door mijn smalle voeten, zijn deze me veel te groot. In mijn hakkencollectie zijn ook twee brogues op hakken te vinden: het paarsgrijze model, dat jullie al vaker voorbij hebben zien komen en de lichtbruine stoffen schoenen. Eerstgenoemde zag ik op de site van Invito en na de ervaringen naar de 'lage' brogues, wist ik dat ik deze stoffen met lakbewerkte schoenen moest hebben. Het tweede paar zag ik afgelopen mei met mijn vriendin Melissa in Heerlen staan en die besloot ik ook te kopen, nadat ik verliefd was geworden op de houten hak, waar ik al járen naar op zoek ben. Het fijne van dit soort hakken, is dat ze enorm lekker zitten en doordat je ze met veters aan kunt trekken, ze nog steviger om je voeten heen zitten, zodat je niet onzeker hoeft te zijn over eventueel uitvallen. Het zwarte paar hakken kocht ik voor een gala en zijn van suède  waardoor ze er erg chic uitzien. En daarbij; een zwart paar pumps is nooit weg, toch?
Zwarte pumps, 10 centimeter: Onbekend, €39,95
Paarsgrijze stoffen met lak bewerkte hakken, 8 centimeter: Invito, €69,95
Lichtbruine stoffen hakken, 6 centimeter: Van Haaren, €24,95
Sleehakken, 10 centimeter: H&M, €24,95


En dit zijn dan mijn laarzen; hier zou ik graag nog een paar -het liefst twee!- aan willen toevoegen. Op de stoere, bruine laarzen links viel ik vorig jaar op slag verliefd. Ze zijn lekker grof, maken je outfit wat stoerder en daarbij lopen ze ook nog eens enorm lekker. In de zomer vind ik het ook fijn om op deze laarzen te lopen, met een bruine short erboven en een witte top, zoals ik hier ook deed. Het tweede paar bezit ik al twee jaar en elke keer weer als ik dit paar zie, twijfel ik. Ze zijn lekker warm, apart ook, maar ik vind het model wat gek. Ze komen namelijk tot halverwege mijn onderbeen, een vreemde lengte. Ik denk dat ik deze laarzen uiteindelijk ook ga verkopen. En het laatste paar, is het paar enkellaarsjes dat ik de laatste maand al enorm veel heb gedragen. Dit zijn echt mijn favoriete paar winterlaarzen; elegant, goed combineerbaar, een houten hak van vijf centimeter én ze zitten super.
Bruine laarzen: Esprit, €79,95
Bruin-zwarte laarzen: Piedro, €119,95
Zwarte enkellaarsjes: Céline, €109,95

Wat vinden jullie van zo'n stash-post? Zou je er ook eentje van mijn make-up, nagellak en kleding willen zien? En hoeveel paar schoenen heb jij in je kast staan?

6 opmerkingen:

  1. ik had dit pas ook gedaan! ik kwam tot de conclusie dat ik heel veel schoenen had, maar ook echt heel veel die ik gewoon niet meer aan wil trekken. die nette schoentjes zijn echt leuk trouwens, ik heb ze in het licht bruin :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Doordat ik ze nu eens gesorteerd heb, kunnen er ook heel veel nieuwe paren zich weer vestigen onderin mijn kledingast haha! Ohja? Tof! :D

      Verwijderen
  2. Haha dit is natuurlijk ook een goed idee.
    Ik gooi ze altijd gewoon weg.

    x

    www.chicksaboutfashion.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind het altijd zonde om ze weg te gooien, zeker wanneer ik ze eerder met plezier gedragen heb en ze er nog mooi uitzien. Plus, een zakcentje is nooit verkeerd toch (:

      Verwijderen