donderdag 5 september 2013

How is my life as a universitychick going?

Momenteel zit ik dit stukje op bed te typen, met een grote fles sinaasappelsap naast me, want oh boy, wat is het warm. De donderdag is mijn vrije dag maar dat wilt absoluut niet zeggen dat ik vandaag al gerust heb. Oh god nee. Vandaag las ik mijn boeken, maakte ik opdrachten, rende naar de gemeente om me in te schrijven en verzekerde mezelf. En dan heb ik het nog niet over het koken van vanavond, het gezellig tv-avondje en dan dansen totdat we erbij neervallen. Feestje. Maar hé, wil je ook de rest van mijn week horen?

Maandag begon het dan. Natuurlijk had ik al een introductieweek gehad van negen dagen (!) en wist ik onderhand wel waar elk gebouw, collegezaal of fijne kroeg lag, maar toch kriebelde het een beetje toen ik samen met de vrienden van mijn introgroep voor het eerst de collegezaal instapte. Mijn opleiding is Communicatiewetenschap en behalve dat ik daar alles over media leer, krijg ik ook andere colleges als sociologie, sociale psychologie en andere cursussen die daarbij aan sluiten. Hartstikke leuk allemaal maar eerst wilden we toch wel eens horen waar we nu eigenlijk voor gekozen hadden en dat konden we door ons eerste college: Inleiding in Communicatiewetenschap. Nu ga ik je niet ellenlange verhalen uit de doeken doen, wat ik geleerd heb die dag maar je wel vertellen dat ik het leuk vond. Heel leuk. Leuk als in: ik wil meer weten en hoera, dan weet ik tenminste dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Daarna kregen we een college over praktische zaken van de universiteit, maar dat was allemaal een beetje langdradig, vandaar dat iedereen dan ook maar zo snel mogelijk naar huis fietsten om 's avonds een gezellig eet/tv/drankspelletjesavond ervan te maken.


Uitslapen! Mijn rooster van de universiteit is echt heel erg fijn; mijn twee vroegste dagen beginnen om kwart voor elf en dat betekende even genieten van de rust die ik had. Zou je denken. De dag ervoor hadden we echter een opdracht opgekregen die binnen twee dagen af moest zijn, waardoor Rutger en ik al om half tien aan deze opdracht over de invloed van geweld in de media op gewelddadig gedrag zaten te werken. Voor we het wisten, was het echter tijd om onze boeken -die we nog niet gekregen hadden, op te halen en door te gaan naar ons sociologie college (dat gelukkig geen opdracht opgaf), om vanuit daaruit weer aan onze opdracht te werken die dan om zes uur eindelijk af was. Thank god. Na een filmpje bekeek ik toch maar eens die boeken en eerlijk is eerlijk, ze vallen best mee. Het boek in het Engels is niet door te komen, maar de rest van de opgegeven stof is per boek wel makkelijk te lezen in een uurtje of twee. Al moet ik die wel nog gaan samenvatten. Help.

Woensdagmorgen begon weer met lezen en ging over in iets leukers: ik mocht namelijk mijn sleutel ophalen! Ik heb het nog niet zo uitgebreid verteld op mijn blog -misschien zelfs nog helemaal niet- maar jaaaaaa, ik heb een kamer. In Nijmegen. Vlak bij een treinstation. Je kunt wel nagaan dat zodra ik mijn kamertje op de eerste verdieping opende, dat ik even een vreugdedansje van geluk heb gedaan. Oh yeah. Hierna was het tijd om naar mijn werkgroep te gaan waar we meer leerden over kritisch nadenken en dat uiteindelijk eindigde in twee opdrachten en een presentatie die ik voor volgende week moet voorbereiden. Niet cool.

Dat was het wel zo'n beetje tot nu toe. Morgen heb ik namelijk nog een Inleiding in Communicatiecollege en nog eentje van sociologie, wat ervoor zorgt dat ik pas om half zes klaar ben, dus dat is eigenlijk al enigste ietsjes minder, aangezien ik dan morgenavond pas kan gaan beginnen met verhuizen. Maar wat vind ik er nu van? Het is leuk, interessant maar wel druk. Ik merk nu al dat ik wel echt voor mezelf op tijd moet beginnen omdat ik weet dat ik anders ga achterlopen. Natuurlijk heb je maar vijftien contacturen, maar daar mag je gerust nog bijna het dubbele aan uren bij optellen aan zelfstudie. Je krijgt namelijk per week twee tot drie hoofdstukken op om te lezen en te bestuderen. Dat valt best mee, maar dat geldt wel voor alle boeken die ik in mijn bezit heb. Plus nog een boel Communicatievaardighedenopdrachten, opdracht voor Inleiding in Communicatie en nu al een presentatie. Dat is wel een tip die ik alle zesdejaars wil meegeven: je valt meteen in het diepe, begin meteen. Een blok is maar een aantal weken en elk vak dat je in één keer hebt afgesloten is er weer één dichter bij je propedeuse en één dichter bij een positief studieadvies (geloof me, daar ga je nog veel over horen). Nu snap ik eigenlijk ook pas waarom het zo belangrijk was om te kiezen voor dat wat je leuk vindt, want je gaat er echt diep op in. Maar wees niet bang, ook ik heb nog genoeg tijd om samen te koken, tv te kijken en uit te gaan, dus vrije tijd, die moet je alleen goed inplannen.

Hoe was jouw eerste week?

2 opmerkingen:

  1. Ik volg dezelfde opleiding als jou :) x

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Echt? Cool! Als je nu ook nog zegt in Nijmegen, dan is het wel heel erg toevallig!

      Verwijderen