zondag 16 december 2012

De stijl van... Blair Waldorf


Ik ben dol op het kijken van series. New Girl, Glee, The Big Bang Theory; noem het maar op en ik kijk het. Zo volg ik ook al sinds seizoen 1 Gossip Girl. Dinsdag verschijnt de aller, aller, allerlaatste aflevering van deze tv-show en daarom leek het me wel leuk om deze keer een stijlprofiel over één van de Uppereastsiders te maken. Want noem je Gossip Girl, dan noem je Blair Waldorf: de manipulatiekoningin met een klein hartje, maar ook met een kledingkeuze en kleerkast om van te houden.


Als ik Blair Waldorf zie, gespeeld door Leighton Meester, dan zie ik kleding van de allerbekendste designers, maar die wel enorme luxe uitstraalt. Deze dure items,worden dan ook niet gewoontjes afgestyled, maar gecombineerd met kleur (heel erg veel kleur), prints, perfecte haarcreaties, passende sieraden en een naturel make-uplook. En laat ik dat nu net een topcombinatie vinden.  

Wat me naast die killer outfits ook opviel, is dat dit hoofdpersonage heel vaak geel draagt: daarom leek het me wel leuk om in de drie volgende outfits telkens een ander geel kledingstuk terug te laten komen. 


 


Blouse: Fashionize
Tas: Replica88
Sandalen met hak: Ann Taylor

Een gekleurde jas, gekruld haar en kleur: ik ben al verkocht. En het mooiste is: je hoeft voor deze look helemaal geen honderden euro's uit te geven. Je zoekt een gekleurde jas, die je combineert met een andere matchende felle kleur, in dit geval geel. Die gele kleur laat je niet alleen in de blouse die boven de jas uitpiept, de schoenen met korting, haarbandje voor €2, maar óók in de tas terugkomen, zodat het plaatje compleet wordt. Verder koop je bij de Hema een pastelkleur-panty, in plaats van een standaard zwarte, zodat het resultaat zacht en lief wordt, ondanks de felle kleuren.


Jas: Bijenkorf
Blouse: H&M
V-hals jurk: Bijenkorf
Haarband: Bon Floor
Strik: Desi Design
Tas: Invito

Gekleurde jas nummer twee! En deze keer is deze gecombineerd met een heleboel basisitems -die  vast en zeker al in je kast hangen- in verschillende kleuren om een dag op school door te brengen. Normaal zouden zoveel kleuren misschien voor onrustig geheel zorgen, maar doordat de items effen en van zachte materialen zijn, past het allemaal perfect bij elkaar. Ik zie hier mezelf ook al in rondlopen als ik naar school ga en dat wil heel wat zeggen, aangezien ik geen fan van oranje ben.





Blouse: H&M
Rok: Zara
Handtas: The Final Touch
Pumps: Le Ballon

Een mouwloze top die de styliste koos, was heel wat moeilijker te vinden dan deze H&M top die ik vond. Een rustig geprinte rok eronder en zachtoranje pumps, zodat deze niet de aandacht van de top aftrekken. Verder heb ik er nog voor gekozen om de hengselkleur van de tas terug te laten komen in de rok in plaats van geheel neon exemplaar. Het enige wat je daarna nog te doen staat, is je lippen rood te stiften en gouden armbanden om je polsen te wikkelen om de straten van New York leeg te kopen.

Wat vind je van de goedkopere look-a-like-kledingstukken
en welke persoon wil jij de volgende keer in 'De stijl van...' zien verschijnen?

7 opmerkingen:

  1. Erg leuk, ik vind deze artikel geweldig :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel en ja? Dan moet ik er misschien meer van gaan maken. Wie zou je de volgende keer graag willen terug zien? (:

      Verwijderen
    2. Chris Romijn, die stijl is écht killer.

      Verwijderen
  2. Stunning! We totally loved this! Ah, wish it wasn't over!

    ox from NYC!
    davie+erica

    LPFashionPhilosophy

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Me too! I loved the show, but looked especially forward to the clothes in every new episode. I still can't believe Dan is the one who was Gossip Girl all the time. Luckily, we can watch the show online over and over again.

    And thank you for your lovely comment <3
    xo from The Nederlands haha!

    BeantwoordenVerwijderen