vrijdag 28 december 2012

Wishlist H&M Spring's Key Pieces 2013.De kerstdagen boordevol gezelligheid en kaarslicht zijn nog niet voorbij of de kledingwinkels kloppen alweer met hun aanbiedingen én nieuwe collectie voor de lente op de deur. Vooral naar het laatstgenoemde was ik erg benieuwd toen de nieuwe H&M folder op de mat lag: kwam H&M nu weer met een collectie die ik om te hebben zo mooi vond?


En ja hoor. De collectie is prachtig. Is geweldig. Is liefde met hoofdletter L. Deze collectie heeft me weer voor de tweede keer in het afgelopen half jaar over de streep getrokken. Ik zie veel kleur. Ik zie prints. Ik zie truien. Ik zie mode met een twist: oh H&M , you did it again.


Ik denk dat ik niemand hoef te vertellen dat, zeker in onze onvoorspelbare lentes, een goed jasje nooit weg is. Dat er een leren jasje in deze nieuwe collectie zit, vond ik niet zo verrassend, aangezien H&M deze wel standaard in elke collectie lijkt te verwerken. Een leuke twist echter vond ik dat er ook wel een héle toffe blazer in te vinden was: een geprinte! Ik hou helemaal niet van blazers, maar van deze ging ik toch wel eventjes watertanden. 
Mijn liefde voor truien is afgelopen seizoen alleen maar gegroeid en dat is ook goed te zien in mijn kledingkast. Maar hé, voor een zwart exemplaar maak ik graag nog een beetje ruimte. Ik vind door de geeky print, deze trui helemaal geweldig. Ik hoop dan ook dat de stof me ook zo bevalt, dat ik me alleen nog maar in deze trui films kijkend op de bank wil wanen. En verder, een zwarte blouse met doorschijnende stof, lange mouwen en een detail op het kraagje: need I say more? Dat dacht ik al.Tee-time! Over een paar maanden  mogen we dan eindelijk weer in shirts naar school of werk en onze armen van het zonlicht te laten genieten, na ze al die maanden verstopt te hebben in dikke, warme, maar oh zo vormloze wintervesten. En daar speelt H&M mooi op in: op het eerste plaatje zie je namelijk een plaatje van een gestikte trui met korte mouwen. Deze doet me erg denken aan het cognac exemplaar, dat ze twee jaar geleden verkochten en in mijn kledingkast te vinden is. De tweede top is een monochroom exemplaar, een trend die we nog heel vaak zullen zien deze lente. Dit shirt valt wat ruimer en lijkt me prachtig op een skinny gekleurde broek.Ook de carrièrevrouwen met een liefde voor jurkjes in hart en nieren, hebben dit seizoen niets te klagen wanneer ze de winkelketens van het Zweedse merk naar binnen stappen: daar is namelijk ook aan gedacht. Deze twee items kunnen prima met een blazer eroverheen naar het werk gedragen worden, maar tijdens een avondje stappen met een goed paar hakken en edgy sieraden ook als eyecatcher gebruikt worden. Ik ben zelf vooral fan van de eerste jurk; deze zou ik erg graag aan mijn kledingkastdeurknop -is dat eigenlijk wel een woord?- zien hangen. 


Ik zou Carmen niet zijn, als er geen geprinte broek in mijn verlanglijstje zat. Toen ik de folder bekeek, skypte ik ondertussen met mijn beste vriendin: 'Hannah, er zitten geprinte broeken in!' 'Oh nee.' Deze reactie zegt al genoeg, zelfs mijn moeder heeft al in de gaten dat wanneer er geprinte broeken in de winkels die we bezoeken te vinden zijn, ze me er vandaan moet houden, aangezien ik anders elk exemplaar mee naar huis neem. Niet gek dan ook, dat ik ook op deze twee items verliefd ben geworden. Ik. Moet. Ze. Kopen. En mocht ik dan toch moeten kiezen, dan gaat de luipaardprint mee naar huis.


Van iemand die altijd haar rechterarm boordevol armbandjes zat, die mee-rinkelden waar ik ook maar naartoe liep, ben ik het laatste jaar steeds meer gaan houden van de minimalistische stijl -qua sieraden betreft dan. Soms vind ik één enkel sieraad gewoon veel mooier, zodat het geen aandacht afleidt van de outfit. Nu wil dat niet zeggen, dat ik nog steeds niet elke armband die ik zie wil kopen: deze armband vind ik dan ook top en zou ik dan ook maar al te graag mijn bezit willen noemen. 

Wat vind jij van de nieuwe collectie
en wat zijn jouw favorieten?

3 opmerkingen:

 1. I love the black and white look!!! Musthave for me!!!

  xoxo

  livstyle.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. very nice items! love the prints and patterns :)
  would you like to follow each other?
  A
  xx
  http://epiquemoi.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen