woensdag 2 januari 2013

Dagje London.Ik reis ontzettend graag. Geef mij een bestemming die ik nog niet ken en ik ben zo blij als een klein kind. 2012 was voor mij hét jaar van het laten uitkomen van mijn reisdromen, aangezien ik niet één, niet twee, niet drie maar wel vier vakanties maakte. Zo bevond ik dit jaar in Rome, in Oostenrijk en twee maal in Zeeland. Verder maakte ik ook diverse treinreisjes met Tom, waar ik jullie ook door middel van foto's liet meekijken. Maar hoe kan je een reisjaar nog beter afsluiten met een dagreis Londen met de personen die je al vijfeneenhalf jaar door en door kent, waar je zelfs om half vier 's nachts nog mee kunt lachen en waarmee elke interactie een feestje is? En zo kwam het, dat Melissa en ik spontaan op een zaterdagavond een dagje London plande in de kerstvakantie. London! De wereldstad, die ik al drie jaar geleden al eerder bezocht, maar waar ik van droomde om nog eens te bezoeken, al was het alleen al voor de goddelijke mannen met prachtige accenten.29 December was het dan zover en stonden Amber, Hannah, Melissa en ik, samen met nog twee vrienden, om 00:10 te bibberen in Kerkrade, op het punt waar de bus ons zou ophalen.  Eenmaal in de bus was het lachen, gieren, brullen wegens slaap, die vooral Hannah en ik, maar niet wilde vatten. Negeneneenhalf uur later stopten we dan eindelijk in hartje London, op de Victoria Embarkment street, tegenover de London Eye en naast de Big Ben, terwijl de zon nog langzaam opkwam. Wat een plaatje was dat.

Hannah, Amber en ik in een telefooncel, wiens deur niet open bleef staan.In een rode telefooncel staan, dé toeristenattractie als je het mij vraagt, was iets dat we ons niet wilden onthouden. En zo kwam het dan we om half negen -Engelse tijd- in de minst vieze telefooncel gingen staan. Hierna vervolgden we onze route door het park, waar we de meest fotogenieke eekhoorn ever tegenkwamen.

Na drie pogingen door een Engelsman, had hij dan eindelijk het juiste cameraknopje gevonden.


In ditzelfde park maakten we ook nog een paar fotootjes van onszelf, voordat we langs Westminister Abbey naar het Piccadily Circus liepen. Hét middelpunt van London, boordevol reclameschermen, maar ook de plaats waar de winkelstraten bijeen komen. It was shopping time! Door de Regent Street en in de Oxford Street hebben we dan ook meerdere winkels, waaronder de Topshop, Primark en Zara bezocht. Hier heb ik geen foto's van genomen, maar van mijn aankopen komt overmorgen een shoplog online. 
Time's ticking when you're having fun! Voordat we het wisten, was het tijd om een taxi terug naar het stoppunt van de bus te nemen en deze prachtige stad te verlaten. Maar niet voordat er nog foto's werden gemaakt van London at night. Ik had in ieder geval de tijd van mijn leven en hoop dat er snel een vervolg op komt.

Wat vinden jullie van London?

4 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Wat leuk dat je hier ook komt langs huppelen om een reactie achter te laten. Dankjewel <3

   Verwijderen
 2. Grappig om te lezen en bedankt dat je mijn blog volgt..check ook even mijn nieuwste blogpost..
  Ik las dat je al eerder in Londen geweest bent,..weet je nog mooie slaapplekken.//

  Happy 2013

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het Hilton hotel is aan te raden, als je een beetje goed op de acties let (: Maar ook het City Hotel is oké.

   Gelukkig nieuw jaar <3

   Verwijderen