zondag 3 februari 2013

What's on my iPod?


Als ik een hobby van me zou moeten opnoemen, zou ik zeker weten 'Youtube' noemen. Vooral op dagen, waar ik eigenlijk niets beters te doen heb en het weer om te huilen zo slecht is, ben ik er uren op te vinden. Niet alleen krijg ik daar mijn dagelijkse portie fashion en beauty binnen, maar heb ik op die site ook een favorietenlijst waar ik een heel jaar voor nodig heb om hem in een keer te laten afspelen. Mijn muzieksmaak is dan ook enorm uiteenlopend: van dubstep tot indie, van rock tot rap: ik luister het. Al heel vroeg was ik met muziek bezig en dat doe ik tot op de dag van vandaag nog steeds. Geen dag gaat voorbij zonder dat ik een nummer luister, zing of gitaar speel. Daarom leek het me dan ook wel eens leuk om jullie een kijkje te laten nemen in mijn playlist. Wat luister ik en vooral wanneer?

Het allereerste nummer dat ik aan jullie voorschotel, is een lied dat ik elke dag luister. Dit komt eigenlijk vooral omdat ik het heb ingesteld als wekker en dus bij het horen van 'I was following' moet maken dat ik mijn bed uitspring. Ik 'ken' de band eigenlijk nog maar een paar maanden, maar ik ben nu al fan. Al hun nummers zijn dan ook te vinden op mijn iPod.Youtube vind ik vooral een geweldig platform om goede singsongwriters te ontdekken, die hun naam proberen te zetten door middel van covers. Zodra de url intyp, bekijk ik een nummer van een van twee jongemannen hierboven. Noah blies mij omver met zijn eigen versie van 'Sexy and I know it' en ook van zijn Rihanna's cover kreeg ik kippenvel. Jake Coco is ook zo'n artiest, die mij van zijn covers laat genieten.

Ik ben dol op rock bands, de bands die mijn vriendinnen ook wel mijn oude mannen muziek noemen. Mijn vader draait al sinds ik een klein meisje ben, zijn favoriete cd op de zondagmorgen. Zo kon het zijn dat de Beatles, the Rolling Stones of meer muziek in dat genre voorbij kwamen, terwijl we aan ons ontbijt met ei zaten. Dat genre is er nogal ingebleven en daarom is het dan geen grote verrassing dat mijn favoriete bands aller tijden dan ook Pearl Jam, Dire Straits, the Velvet Underground en de Belgische band Trigger Finger zijn.Voor iemand die geen grote fan is van rapmuziek, kan ik wel dan weer (bijna) alle nummers van mister Kanye West waarderen. Vooral het album Watch the Trone, dat hij maakte met Jay-Z, ken ik helemaal uit mijn hoofd en speel ik dan ook vaak genoeg af wanneer ik me klaarmaak voor een avond uit. En Kraantje Pappie? Dat is mijn guilty pleasure. Als we dan toch in de categorie 'klaarmaken voor een avondje uit' blijven, dan kan ik beter nog wat dubstepnummers hier neergooien. Dubstep vind ik erg tof en mij zul je dan ook vaak genoeg los zien gaan op deze muziek.

Maar als ik even terug kom op die luie zondagmiddagen; dan zijn dit toch wel de nummers waarmee ik de dag door kom. Indiepop/rock, folk muziek met een alternatief randje. Artiesten als Soko, San Cisco, Hugo, King Charles, Florence and the Machine, Mumford and Sons zijn mijn favorieten, luister ik dagelijks en zijn er om mijn dagen met een gouden randje te kleuren.

Waar bestaat jouw muzieksmaak uit?

3 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Merci! Ik vond het wel eens leuk om een niet mode-gerelateerd artikel te schrijven, om mijn muziekfavorieten te laten weten zodat jullie ook mij beter leren kennen (:

      Verwijderen
  2. great blog! would you like to follow each other? let me know!

    BeantwoordenVerwijderen