woensdag 27 februari 2013

I've got a new haircut.


Ik ben iemand die kappers-afspraken het liefst zo lang mogelijk uitstelt en niet zonder reden: nadat ik op een dag -nu zo'n drie jaar geleden- besloot mijn lange haren af te knippen, heb ik een enorm lange tijd rondgelopen met een kapsel waar ik ab-so-luut niet blij mee was en verder werd vorig jaar ook nog eens keer een pony te kort geknipt. Oftewel: ik had een kappersfobie. En niet zo'n beetje ook. Totdat ik twee maanden geleden besloot dat het tijd was voor iets nieuws, iets anders. Zou ik durven?

Zo kwam het dat ik vrijdagmiddag met knikkende knietjes en een bonkend hart een voor mij onbekende salon binnenliep -al duurde dat ook al wat langer, doordat ik de verkeerde deur in liep- om een afspraak te maken. 'Iets nieuws, graag!' was het antwoord op de vraag wat er moest gebeuren, alles liet ik geheel aan de lieve kapster over, die maar liefst twee uur met mijn haren bezig was, terwijl we het hadden over wekkers, te laat komen, sigaretten onder de veertien, make-up, feesten en koffie. Na twee uur mocht ik mijn bril pas weer op zetten en zag ik wat zij met mijn haar gedaan had. Niet alleen was het super mooi geknipt, in een soort Alexa Chung-achtige lange bob, ook had zij twee kleuren gemengd waardoor er zowel een kopergloed als een tikje paarsrood in mijn haren te vinden. 'Zo kun je rustig aan je eerste keer verven wennen, maar is het toch wat anders dan je gewend bent.'Deze koperrode gloed -zo noem ik hem maar even- vind ik niet alleen mooi qua kleur, maar valt ook in elk licht weer anders -zo zie je dat op de eerste twee foto's het meer naar koper neigt en op de laatste twee weer meer naar donkerbruin met een paars tintje. Daarnaast ben ik ook helemaal blij dat de er eindelijk weer eens een model en volume in mijn haar te vinden. Ik ben er iedereen geval hartstikke blij mee. 

Wat vind jij van mijn nieuw haar?

10 opmerkingen:

 1. Het ziet er mooi uit Carmen, het model is ook mooi zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. Lief van je Anne, ik vind de verschillende kleuren vooral heel erg mooi (:

   Verwijderen
 3. Leuk, staat je echt goed. Ik heb ook een soort fobie, en nu weet ik totààl niet wat ik moet doen met mijn kapesel. Misschien zoiets als jij: lange bob, met wat krul... Dat is wel leuk :)!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ik heb ook een enorm hoge drempel moeten overstappen (: Wanneer je het aan durft, zou ik naar een kapster die je vertrouwt gaan en daar vragen wat zij het beste bij je gezicht vindt passen. Kapsters hebben elke dag zien zoveel verschillende haarsoorten en gezichten dat zij heel snel zien wat het beste bij iemand past. En anders kun je altijd met een kleine verandering als een kleur die dicht bij je eigen haar ligt of zoiets beginnen (:

   Verwijderen
 4. Ziet er goed uit hoor! Zelf heb ik ook echt een fobie voor naar de kapper gaan, ze halen er ALTIJD teveel vanaf! Ik vind dit model je erg goed staan:)

  Liefs,
  Lisa

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Praat me er niet van! Ik vind het altijd super eng om eenmaal de stap over de drempel van de salon te zetten. En dankjewel <3 Uiteindelijk ben ik echt heel erg blij, dat ik die stap juist durfde te zetten. En nu ik een keer het verven heb meegemaakt, denk ik dat er nog wel meer kleuren zullen volgen haha!

   Verwijderen
 5. Je haar is echt zoooo mooi!
  Love, Anna

  www.fashionanna.com

  BeantwoordenVerwijderen