vrijdag 15 februari 2013

De stijl van... Alexa Chung


Als de vraag wordt gesteld, wie mijn stijliconen zijn, dan zal ik zeker weten de naam van deze mooie Britse laten vallen. Al een aantal jaar vind ik haar stijl to die for en zou ik met heel veel plezier haar kledingkast plunderen. Daarom vind ik het dan ook de hoogste tijd om Alexa Chung, want daar heb ik het natuurlijk over, toe te voegen in het rijtje van 'De stijl van..'



Zeg je Alexa, dan zeg je pastelkleuren, korte jurkjes/broeken, een tas en een tikje quirky. Het knappe echter vind ik dat echter dat deze Britse niet alleen elke dag in een andere stijl de straten van London bewandelt en mixt and matcht als een godin, maar ook dat ze zelfs met de korter dan korte broekjes of een jurk die zo lijkt weggenomen van de set van 'Little house on the Prairie' weg komt door dat teugje 'je ne sais quoi'. Daarnaast heeft ze niet alleen een paar twee meter lange benen, waar ik jealous as hell op ben, maar ook een cv om trots op te zijn. Naast televisiepresentatrice is deze 29-jarige schoonheid namelijk ook nog eens model, redactrice van Vogue én is er een Birkintas naar haar vernoemd. 







Vest: H&M
Jurk: H&M
Schoenen: Marktplaats


Dit is Alexa op en top. Het 'och, ik heb maar wat uit de kast getrokken' gehalte spat hier er vanaf, maar geloof maar dat hier wat langer over is nagedacht. Het korte poederbeige jurkje laat haar benen prachtig uitkomen en juist doordat ze hierover heen nog een heleboel kledingstukken gooit zoals de Bretonse streep, een goede jas -waar ik een hele mooie dupe van vond- en een paar sokken in haar schoenen, ziet ze er fantastisch uit.



    

Blouse: H&M
Short: Mango

In deze outfit zie ik mezelf ook wel de deur uit wandelen, niet alleen omdat er een hoge taille short in verwerkt zit (of misschien toch wel?) maar ook omdat ze deze zo mooi combineert met de poederroze/beige blouse, met kraagje eronder, waardoor de outfit heel rustig overkomt. Ik heb gekozen voor een trui in die kleur, niet alleen omdat ik dat patroon erin zo leuk vind maar eigenlijk vooral omdat ik zo'n blouse niet kon vinden. Een wit kraagje eronder, een goede tas, nagellak, je haren los schudden en je bent klaar om de rode loper op te wandelen.




 








Blouse: H&M
Trui: Kiabi
Zwarte top: H&M
Jeansshort: Scotch Rbelle
Tas: onbekend

Deze outfit past precies bij mijn 'a night out' gevoel, want ook ik draag graag tijdens een avondje stappen een losse blouse met opgestroopte mouwen over mijn outfit heen, die ik kan uitgooien als het warm is. Alexa kiest hier voor een legerblouse met een wit opgewerkte truitje dat de donkere kleuren in haar outfit wat breekt. Daaronder trekt ze een jeansshort -die om van te houden is- en door sokken in het kleurenpalet van haar outfit in haar plateauzolen te dragen, maakt ze haar outfit net wat gekleder. 

Wat vind jij van Alexa Chungs stijl
en welk stijlicoon zou jij graag de volgende keer in 'De stijl van..' zien verschijnen? 

7 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Dat vond ik dus ook :D Juist dat fijne mix-match-gevoel trekt me zo bij haar aan.

      Verwijderen
  2. Vind ik ook echt een hele mooi vrouw eigenlijk! Ik ben vooral fan van outfit 2 hier. De lieflijke dingen zoals bloemetjes is minder mijn stijl maar de streepjes, kousjes, kraagjes, korte dingetjes, hoge taille,... eens te meer!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, ze is om van te houden! Niet alleen haar stijl en ongelofelijk perfect lichaam, maar ook haar humor is tof <3 Haha, mooi omschreven! Ik vind inderdaad ook dat laatste outfits net iets meer mijn naam schreeuwen, dan de eerste. Al denk ik dat Alexa zelfs een juten zak aan zou kunnen trekken en ze er nog geweldig uit zou kunnen zien.

      Verwijderen
  3. Beautiful inspirational post :) I follow you with gfc, facebook and bloglovin. If you like, follow back http://www.fashionskyfall.com/

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thank you for your sweet comment <3 I always try to find the cheapest en nicest dupes, so it is really nice to hear that my work is appreciated. I will check out your blog later dear!

      Verwijderen