woensdag 14 augustus 2013

My favorite models at the moment.


Met alle kleding die wij zien, alle trendsetters, alle designers die uitpoppen tot ware iconen en reclames die we tegen komen, vergeten we wel eens de mensen die ook een grote invloed op ons uitoefenen. Did you already guess what I was talking about? Juist, de modellen. Denk maar eens na; zou jij naar de winkel rennen om een rokje te kopen wanneer het model er niet comfortabel in uit ziet? Denk het niet. Daarom vandaag een shout-out naar de mooiste, de beste, de rijkste, de sociaalste, de gekste en meest menselijke modellen on earth at the moment.

Als ik aan modellen denk, komt toch wel heel zelf onze 'eigen' Doutzen naar boven. Haar blonde lokken, grote ogen en de mooiste jukbeenderen ever, is het niet heel gek dat zowat elke opdrachtgever haar wilt boeken. (Denk de najaarscollectie van H&M, L'Oréal Paris, Versace, Victoria's Secret, Michael Kors etc.) Verder is ze niet alleen mooi aan de buitenkant maar promoot ze ook haar Friese taal om dat positiever onder de aandacht te brengen en is ze ambassadeur van Dance4Life om ziektes als aids en hiv terug te dringen in ontwikkelingslanden.
Een andere naam die me binnen schiet, is een model dat waarschijnlijk iedereen al eens gezien heeft. Jessica Hart, bekend vanwege het spleetje tussen haar tanden, pronkt namelijk al een tijdlang in de H&M campagnes. Verder heeft ze zowat op elke cover op elk tijdschrift gestaan en mag de Australische ook opdrachtgevers als Victoria's Secret, Gap, Maison Scotch, Target, John Frieda en L'Oréal Paris op haar cv schrijven.
Agyness Deyn is zo'n model die je moet zien groeien om ervan te houden. Haar statement is 'dare to be different' en dit laat ze zien ook met haar blonde korte koppie. Zo verfde ze ook -totaal niet met instemming van haar modellenbureau- haar haren zwart, gewoon omdat ze dat zelf wilde. Ze doet wat ze zelf wilt en dat vind ik mooi. De Engelse heeft dan ook heel wat meer harten dan de mijne ingesloten, zo liep Karl Lagerfield met haar weg en heeft ze vriendinnen als Kelly Osbourne. Deyn heeft heel wat covers gesierd met haar gezicht en werd daardoor ook door de Franse Vogue getipt als één van de supermodellen van deze eeuw.
Alles wat Moss doet, is goed. Dit supermodel begon in de jaren negentig met collega's als Naomi Campbell, maar zit met haar negenendertigjarige leeftijd nog steeds aan de top. Met zo'n lange carrière als model is het dan ook geen grote verbazing dat zij namen als die van Chanel, Calvin Klein, Gucci, Dolce and Gabbana in haar agenda heeft staan. Alleen de Britse Vogue heeft haar al dertig keer op de cover van hun blad gezet; kun je nagaan hoeveel andere covers ze dan al sierde? Ze is niet bang om naakt te poseren maar het leukste aan Kate is toch wel dat ze lekker doet waar ze zelf zin in heeft, daarvan zijn haar rock 'n roll stijl, zwak voor rockers, het worden van een zakenvrouw en het afgaan van alle feestjes toch het grote voorbeeld van.

Nog zo'n dame met een spleetje tussen haar tanden is Georgia May Jagger. Zij stool mijn hart toen ik een openhartig interview van haar las, met daarin een grote rol voor zelfspot. Haar looks heeft ze niet van een vreemde: haar vader is namelijk de bekende Mick Jagger en haar moeder, Jerry Hill, was ook een model in haar jongere jaren. Haar blonde haren schitteren in combinatie met haar 'poppenmond': niet zo gek dan ook dat zij al op haar zestiende een show liep voor Vivienne Westwood -zeker niet de minste designer. Daarna werd ze o.a. gefotografeerd voor campagnes van H&M, Rimmel London, Versace, Chanel en Hudson Jeans.

Van wie ben jij fan?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten