donderdag 1 augustus 2013

This or that Tag.


Mijn blog bestaat over twaalf dagen alweer een jaar en toch heb ik het idee dat jullie me nog helemaal niet goed kennen. Dan schrijf ik weer dagelijks, dan ligt mijn site weer op een laag pitje: zo schiet het allemaal niet op. Ik zou willen dat ik nu al kon vastleggen welke dagen in de week je op mijn blog bericht kunt voor een nieuw bericht, maar helaas begint mijn weekje vakantie, een drukke week werken, een introductie en dan de start van de universiteit in Nijmegen allemaal in de komende maand. Veel drukte en weinig zekerheid, maar dat wilt niet zeggen dat ik jullie tot dan toe niet nog meer informatie over mezelf kan geven. En op welke manier kun je dat beter doen dan met een tag? Deze is al een oudje, maar hé, je leert wel mijn favorieten.

MODE:
Jeans or sweat pants: Ik draag beiden niet vaak, maar als ik dan moet kiezen, geef me dan toch maar een comfortabele bordeuxrode trainigsbroek om in te sporten of om lekker in te liggen tijdens serie-avonden. 
Long sleeve of short: Zeker weten een short. Ik ben nooit zo'n fan geweest van lange mouwen en stroop ze ook, zodra het kan, op. 
Dresses or skirts: Wat is dit voor lastige vraag? Ik ben dol op mijn pailletenrok maar zou ook nooit mijn jurkjes willen inleveren. Nou ja vooruit, doe dan maar jurkjes.a
stripes or plaid: Doe maar strepen. Die zijn altijd goed. Daarbij weet ik niet goed of ik de vertaling van plaid wel goed begrepen heb. Een deken of strepen? Wel een originele vraag. 
Flip flops or sandals: Sandalen! Zeker weten. Flipflops zijn alleen oké als je naar een zwembad, strand of camping loopt in de komende tien minuten. 
Scarves or hats: Hoeden, oh jazeker. Ik ben niet zo'n sjaalpersoon, nooit geweest ook. Dus geef me dan maar hoedjes because I love them all.
Studs or dangly earrings: Studs! Ik heb niet veel lange oorbelelen en houd sowieso meer van knopjes dus geef me dan maar studs.
Necklaces or bracelets: Jeetje, wat zijn dit voor vragen? Ik ben dol op een onderarm boordevol armbandjes en een zwart horloge, maar er is dan ook weer niets mooiers dan een goede ketting. Hmm, doe die ketting dan maar. 
Heels or flats: Ik heb sinds mijn achttiende en de aankoop van twee paar hoge hakken in minder dan een maand een echte obsessie ontwikkeld voor schoenen met een hak hoger dan een aantal centimeter. Dus heels please!
Cowboy boots or riding boots: Ik ben dol op die stoerdere trend schoenentrend die momenteel plaats vindt. Dus doe dan ook maar een stel bruine cowboylaarzen.
Jacket or hoodie: Hoe dol ik ook op truien ben, hoodies vallen daar niet onder. Ik vind een jasje altijd erg mooi dus dan kies ik daarvoor. 
Forever 21 or charlotte russe: Aangezien ik nog nooit gehoord heb van Charlotte Russe, kies ik in dit geval voor Forever 21. Juist omdat zij zich richten op jongeren en erg met de trends meedoen. 
Abercombie or Hollister: Abercombie staat bekend om de mannen, Hollister om het prijskaartje. Toch kies ik voor het laatste aangezien de hele Californische stijl me wel aan staat. 
Saks 5th or nordstrom: Geen idee wat dit is, dus dan kies ik maar voor Saks 5th. Gewoon omdat het kan en omdat het leuk klinkt. 


MAKE-UP:
Blush or bronzer: Mijn hoofd wordt -in tegenstelling tot de rest van mijn lichaam- heel snel bruin. Nog meer bruin aanbrengen door middel van bronzer lijkt me niet het slimste idee, dus daarom kies ik liever voor de lichtroze gloed die de Catrice blush me geeft.
Lip gloss or lipstick: Deze vraag kunnen jullie wel voor me antwoorden hè? Als je mijn secret crush qua make-upproducten nog niet kent, raad ik je aan om even naar de voorlaatste post te kijken. Dat ja. 
Eye liner or mascara: Nooo! Ik wist dat dit ging komen. Ik breng eigenlijk zowel elke dag eyeliner alswel mascara aan. Als ik dan moet kiezen, dan kies ik -met pijn in mijn hart- voor mascara.
Foundation or concealer: Na wat make-upblunders ben ik afgestapt van foundation en ook nu nog heb ik nog steeds niet de juiste kleur gevonden. Geef mij dan ook maar een concealer die de kleine onzuiverheden laat verdwijnen.

Neutral or color eye shadow: Zodra ik oogschaduw gebruik, kom ik meestal uit op smokey eyes. Bruin of groen kleuren dan mijn ogen. Hoewel ik het allebei gebruik, kies ik toch voor een color eye. Het geeft mij namelijk echt een kick wanneer een heftige, gekleurde smokey eye is gelukt.
Pressed or loose eye shadows
: Ik heb al vaker met los oogschaduwpoeder gewerkt en het werkt -zelfs met lenzen in. Toch kies ik liever ervoor dat ze vast zijn. Maakt het aanbrengen toch net wat makkelijker.
Brushes or sponges: Heel beautyland jubelt over de sponge, maar toch ben ik een verwoed brushpersoon. Ik maak ze elke maandag schoon en koop ook geregeld nieuwe kwasten waar ik als een kind zo blij mee kan zijn.


NAILS:
OPI or china glaze
: Ik heb nog nooit China Glaze gebruikt, dus doe mij dan maar eentje van OPI.
Long or short: Ik verzorg mijn nagels graag goed en dan ligt het er maar net aan in welke fase ik me bevind. Soms laat ik mijn nagels wel zes weken groeien totdat ze lang genoeg zijn om ze in een mooi kleurtje te lakken, dan knip ik ze weer eens heel kort.
Acrylic or natural
: Naturel! Zoals ik al zei, houd ik van verzorgde nagels. Na een week nagellak gedragen te hebben, zorg ik er ook voor dat -wanneer ze eventueel verkleurd zijn- ze even bij kunnen komen. 
Brights or darks
: Dit ligt er ook maar net aan in welke fase ik me bevind. Wanneer ik chic wil overkomen, draag ik donkere kleuren omdat deze net een wat volwassenere vibe geven, maar in de zomer ga ik los met patel blauw, mintgroen en zelfs zacht geel.
Flower or no flower: Ik houd van bloemen, maar op nagels? Nee, doe maar niet. (Gekke vraag ook).


BODY:
Perfume or body splash
: Ik draag het niet vaak, omdat ik het meestal gewoonweg vergeet maar als ik een luchtje opspuit is het toch wel een parfum dat ik draag.
Lotion or body butter: Ik ben dol op bodylotion op mijn benen en body butter op mijn armen en buik. Vreemde verhouding, maar zo is het. Als ik een smaak mag kiezen, doe dan trouwens ook maar kokos. Jam. 
Body wash or soap: Ik gebruik al jaren dezelfde wasproducten. In de douche een douchegel van Balea, aan de wasbak een product van Academic met daarna een heerlijke dikke crème eroverheen.
Lush or other bath company: Ik houd niet zo van zeepjes, alleen voor decoratie. Maar dan gebruik ik ook nog liever potpourri en die haal ik zelfs bij de Ikea.


HAIR:
Curly or straight: Ik heb al sinds zes jaren een krullenkop waar ik sommige dagen de pest aan heb, maar ik denk dat ik er toch niet zonder zou kunnen.
Bun or ponytail: Deze vraag zou elke vriend van me kunnen beantwoorden. Ik ben een knottenmeisje. Op dagen dat mijn haar niet zo goed zit, gaat mijn haar in een ingevlochten knot. 
Bpins or butterfly clips: Schuifspeldjes! Zodra ik van plan ben om een knot te maken, verdwijnen er wel zes paar in mijn haar om mijn krullen in bedwang te houden.
Hair spray or gel: Trust me, I used it all. Gel, wax en noem al die andere haarproducten maar op. Toch gebruik ik het liefst haarlak om een perfecte knot vast te zetten. Dat werkt tegen de ergste regen of snelste achtbanen en ruikt nog lekker ook. 
Long or short: Alhoewel ik al heel mijn leven droom van lang haar, wilt dat maar niet lukken. Verdorie. iet gek dan ook, dat ik daarvoor kies. 
Light or dark: Ik heb zelf donkerbruin haar en baal daar soms wel eens van. Zo vind ik zelf mijn donkere haar niet mooi staan met een zwart vestje of truitje. Dan steek ik het meestal ook op, zodat het geheel niet te donker wordt (van de achterkant). Ik heb mijn haar nu al twee keer door een spoeling te laten gaan om het wat lichter te maken en dat bevalt me wel. Maar blond zal ik nooit worden.
Side sweep bangs or full bangs: Op een blauwe maandag had ik een pony. Een recht exemplaar dat te kort geknipt was en krulde. Ergste moment van mijn leven. Eigenlijk draag ik al heel lang mijn haar in een zijscheiding, dus niet gek dan ook dat ik voor een zijscheiding kies. 
Up or down: Ik heb het liefste mijn haar vast, zodat het me niet gaat irriteren- de perfectionist die ik ben. Toch kan ik op dagen dat mijn haar goed zit, er echt van genieten wanneer het los perfect krult.


RANDOM:
Rain or shine: Ik ben dol op de geur van regen, maar he, wat kan er nu tegen de zon op?
Summer or winter: Ik ben jarig in de winter en ik hou van de kaarsjes en gezelligheid. Maar wat kan er nu op tegen de zomer en de shorts en de zon en terrasjes?
Fall or spring: Hoe moeilijk ik de rest ook vind, dit is de makkelijkste keuze die ik moet maken. Ik ben namelijk dol op de herfst, de gekleurde bladeren en de regengeur. En daarbij is het Engelse geur ook heel mooi.
Chocolate or vanilla: Chocolade. Punt.

Wat vonden jullie van deze tag?

2 opmerkingen:

 1. I like your blog very much! Following you
  Make sure you also check out my blog and follow me back as well

  http://fashionableperfection.blogspot.nl/
  Much love,
  John Setrodipo ♥

  BeantwoordenVerwijderen