donderdag 27 september 2012

Nederlandse genomineerden voor de H&M Design awards.

Na een enorme succesvolle, eerste awardshow van de H&M Design Awards in februari en zelfs een publieksprijs voor de Nederlander Anne Bosman, volgt dan nu editie nummer twee. Drie Nederlanders zijn genomineerd; Thom Barends, Hendrickje Schimmel en Jody de Lange. Zal ons land weer een prijs in de wacht slepen?

De H&M Design Award. Een award die het Zweedse ketenvorig jaar het eerst uitreikte om de toekomstige carriere van studenten een boost te geven en om komende generaties te inspireren. De awardwinnaar krijgt namelijk €50.000 en de mogelijkheid om een deel van de ontworpen collectie door H&M te laten produceren. Maar zover is het nog niet. Eerst wordt één van de drie genomineerde ontwerpers gekozen  om naar de finale te gaan waar en hij/zij het moet opnemen tegen afgevaardigden uit veertien gerenommeerde modeacediemies.

De genomineerden:

Thom Barends liet vorig jaar als afstudeerproject een abstracte collectie zien met éénkleurige kledingstukken en ruime vormen:
Hendrickje Schimmel liet een collectie zien uitgegaan van de basiskleur wit en deze uitgewerkt door middel van tie/dye, fotoprints en prints:

 
Jody de Lange heeft een erge draagbare collectie met kijk naar de trends, zo zien we neon, pastelprints, zwart, vlammende prints en truien om in weg te willen kruipen voorbij komen.

 
Wie denk je dat naar de finale gaat en de meeste kans maakt: Thom Barends, Hendrickje Schimmel of Jody de Lange?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten