maandag 17 september 2012

New York Fashion Week s/s 2013


Terwijl de bladeren alweer langzaam beginnen te verkleuren en de meesten alweer naar de truiencollectie in hun kledingkast grijpen, scheen vorige week volop de zon in New York. Daar ging namelijk de New York Fashion week van start met de nieuwste ontwerpen voor de zomer van 2013. Wat waren de hoogtepunten en wat worden de nieuwste zomertrends?Calvin Klein

J. Mendel

Jason Wu

 Trend 1: Transparantie
In de zomer zagen we al vaker doorzichtige stoffen voorbij komen en deze kleding kun je volgende zomer ook zeker weer uit de kast halen, want de transparante kledingstukken waren weer goed vertegenwoordigd op de catwalk. O.a. Calvin Klein, J. Mender en Jason Wu stuurden modellen met dit soort stoffen de catwalk op.

Theysenks Theory

Rad Hourani

Reed Krakoff

 Trend 2: Het pak
'It's a man's world.' Het mannenpak werd ook meerdere malen gesignaleerd op de catwalk en dit keer niet alleen in standaard zwart, maar ook in andere vormen dan we gewend zijn zoals Rad Hourani deed of chic gecombineerd met andere kleuren zoals Reed Krakoffs modellen.

Calvin Klein

Holmes Yang

Michael Kors

The Row

 Trend 3: Zwart
Zwart is het nieuwe kleur. Deze trend die ook in de wintercollectie van 2012/2013 is geweven, wordt ook doorgevoerd naar de zomer van 2013. Het zwart is vooral te zien in enkellengte jurken, met als voorbeelden The Row en Michael Kors.

Diesel Black Gold

Rachel Zoe

Narciso Rodriguez 
 Trend 4: Wit
Dag neon en naveltruitjes, welkom wit! En ja, het mag weer. Dit is toch wel de zomertrend waar ik het meest blij mee ben: wit is namelijk altijd goed en hier hangt mijn kast dan ook mee vol. Witte kleding om een gebruind lichaam, ja hier ben ik heel erg blij mee.

Vera Wang

Anna Sui

Jeremy Scott

J. Mendel

 Trend 5: Jungle fever 
Hul je maar in de schutkleuren, want de modejacht is weer begonnen! Deze zomer kun je het beste aan kakikleuren denken volgens J.Mendel en Vera Wang.


Zac Posen

Philosophy di Alberta Ferritti 

Monique Lhuillier

 Trend 6: Prints
Printje hier, printje daar: de drukke printen mogen ook weer uit de kast getrokken worden. En vooral de combinatie ervan in dezelfde kleursoort wordt gewaardeerd, Philosophy di Alberta Ferritti gaf alvast een enorm goed voorbeeld van hoe het absoluut wel moet en hoe mooi dit kan uitpakken.

Philosophy di Alberta Ferritti 

Tony Burch

Badgley Mischka
 Trend 7: Pasteltinten
Hul je lichaam deze zomer maar helemaal in pastelkleuren, want dan sta je al snel een streepje voor. Pastel is weer helemaal in. Meerdere designers lieten een pastel zien, maar ik ben alleen maar verliefd geworden de pasteloutfit van Tony Burch; daar zie ik mezelf al op school in rond huppelen.

Diesel Black Gold

Oscar de la Rente

Oscar de la Rente
 Trend 8: Grootse vormen
Waar veel dames verlangden naar getailleerd, geplooid en decollet├ęs, zullen in ieder geval dit modeseizoen niet hun zin krijgen. De nadruk lag namelijk op groot, grootser, grootst met als absolute winnaar Oscar de la Rente die weer eens liet zien, waar hij het beste in is; namelijk het maken van volumineuze jurken.

Bron foto's: Elle

Geen opmerkingen:

Een reactie posten