dinsdag 18 juni 2013

It's all about books


Wie zegt dat boeken en mode niet samengaan? (En nee, ik heb het niet over modetijdschriften, foetelaar!) Misschien ligt de combinatie niet heel snel voor de hand, wanneer je het tenminste niet over met tekst bedrukte zomershirts hebt. Ik ontdekte tijdens dit vakantiedagje weer opnieuw hoe hand in hand deze twee onderwerpen gaan, toen ik mijn boekenkast doorspitte en daar drie modeboeken tussen vond. Vandaag laat ik jullie een kijkje nemen.

20th Century Fashion. Dit boek is niet alleen het oudste, maar ook het meest omschrijvende boek van alle drie. Mijn ouders kochten dit voor me op een rommelmarkt in Parijs maar al kwam het van een rommelmarkt uit een ander dorpje, dit boek vind ik enorm tof. Werkelijk alle ontwikkelingen in de mode voor de vrouw staan er in omschreven en dit is niet alleen cool om te lezen maar ook enorm nuttig voor spreekbeurten -voor het vak Spaans bijvoorbeeld zoals mijn vriendin Amber en ik deden. Verder zijn de mode-foto's ook enorm mooi.

Stylefile. Dit boek bestelde ik drie keer in de Bruna vorige zomer. Waarom drie keer? Er ging telkens iets fout met de bestelling, maar ondanks dat, keek ik toch enorm uit naar dit boek. Waarom? Werkelijk élk kledingstuk staat erin beschreven. Nu is dat misschien niet zo'n wereldwonder, maar wel wanneer je erachter komt dat er zevenentwintig verschillende soorten rokken zijn. Ook leuk is dat dit boek vooral door modebloggers is samengesteld, waardoor je  in de tweehonderdvierendertig pagina's verschillende stijlen voorbij ziet komen. Nog steeds grijp ik dit boek graag om inspiratie op te doen of er gewoon doorheen te bladeren.


Visuele gids Mode. Ik ben dol op feitjes en meer van dat soort festijnen, niet zo heel gek dat ik dan ook heel erg blij was met dit boek dat mijn beste vriend me cadeau deed. Dit boek is er zo-eentje die je naast je op je nachtkastje legt en voor het slapen in bladert óf juist wanneer je een woord hoort dat je onbekend in je (mode)oren klinkt, je het erbij pakt. Want dit dames, is de encyclopedie onder de encyclopedieën. Het enige verschil? Het gaat alleen over mode, mode en nog eens mode. Geen idee wat een epaulet is of een kamizool? Not anymore.

Wat is jouw favoriete modeboek?

10 opmerkingen:

 1. Ik hou van boeken en modeboeken zijn altijd zo gaaf... en chic!

  Leuke boeken heb jij, mijn favoriete modeboeken gaan over vintage mode :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha the same over here: ik kan er geen genoeg van krijgen :D Oeh, dat klinkt wel tof, wat zijn de titels (:

   Verwijderen
 2. Ah wat een leuke boeken! Als het over mode gaat, vind ik het altijd interessant :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci! En haha, dat klopt. Zolang er foto's en informatie over mode staat, ben ik verkocht (:

   Verwijderen
 3. Die visuele gids heb ik ook! Hij is leuk he? Modeboeken zijn echt leuk, alleen jammer dat ze zo snel verouderd kunnen zijn!

  XO Imke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Super leuk! En ja, daar heb je gelijk in, misschien dat ik daarom juist ook die vintage boeken zo leuk vind, uiteindelijk komt alles weer 'in de mode' :D

   Verwijderen
 4. Super gaaf,,,ik houd van modeboeken..

  Wil je mij blogpost lezen die over bloglovin gaat en mij hierop volgen ipc GFC...dankje

  BeantwoordenVerwijderen