woensdag 5 juni 2013

My sister's prom.

Na drie maanden te hebben geleerd voor mijn centraal schriftelijke examens was ik ook echt aan vakantie toe. Toch begon mijn eerste vakantiedag niet met uitslapen zoals ik eigenlijk in gedachten had, maar zat ik al om kwart over negen bij de kapper om mijn haar te verven en bij te knippen. Waarom daar zo'n haast bij was? Die avond was mijn eerste gala!


Mijn zusje en ik hebben altijd veel met elkaar opgetrokken, maar de laatste jaren is onze zusjesband steeds sterker geworden. Ik geloof zelfs dat dat komt sinds een gezamelijk kamp, toen ze haar arm brak en ik met haar naar het ziekenhuis ging, maar dat is een ander verhaal. Ook zij had dit jaar eind-examen en dat zorgde niet alleen voor gezamelijke stress, maar ook voor gezamelijke afvraag-sessies, wat ook wel fijn was. Ik vond het dan ook super leuk dat zij me meevroeg naar haar eindexamenfeest.


Die vrijdagochtend startte dus met een kapperbezoek. De vorige keer vroeg ik voor een koperkleurig spoeling, dit keer ging ik echter voor een wat warmere versie van mijn eigen donkere lokken. Niet veel verschil maar dat zorgt toch voor een mooie glans, die zeker bij een gala erg mooi is. (Denk aan alle foto's die gemaakt worden!) Na tweeenhalf uur en twee koppen koffie ging ik dan ook de deur uit met een glanzende, lange bob, die ik eindelijk weer eens goed in model kon brengen. Toen ik weg ging, kwam mijn zusje juist dezelfde kapperssalon naar binnen met de wens om haar stijle lokken te veranderen in volumevolle krullen. Terwijl zij weg was, douchte ik me, lakte mijn nagels en zette alle make-up spullen en wat toffe muziek klaar, zodat wanneer Estelle van de kapper terug kwam, ik ons beiden van een mooi make-upje kon voorzien. Bij de blauwe ruchejurk van het zusje en de volume in haar haar paste naar mijn mening niets anders dan een mooie roze-paarse smokey eyes, een glanzende huid door middel van highlighter en blush en een lipstick met een mooie roze glitter, die wel om Estelles naam leek te schreeuwen.
Terwijl ik net mijn beroemde 'Carmenknot' vast had gezet en nog met mijn eigen make-up bezig was - red va va voom lips, een wing en mascara om mijn wimpers wel zes meter te laten lijken - hoorde ik de auto die mijn vader voor ons geregeld had de oprit op rijden. It was a long, pink car, just like one in Grease. Geen idee of het ieders meisjesdroom is om ooit in een roze auto vervoerd te worden, maar ik kan in ieder geval deze wens van mijn bucketlist afstrepen. En net op het moment dat ik een foto van de auto wilde maken, zag ik een afstapje niet en viel zo in mijn galajurk op de grond. In plaats van mooie plaatjes te schieten, zat ik op dat moment binnen mijn bloedende knie te bewateren (?) om te voorkomen dat deze blauw werd. Meteen kwam dit nummer in mijn hoofd. Maar gelukkig kon ik met behulp van make-up - thank god for foundation, concealer and powder!- de schade beperken en vertrok ik met alleen nog een kleine schaafwond op mijn knie naar het gala.

Na lang in de rij te hebben gestaan, konden we dan eindelijk in ons roze autootje voor de Golfbaan in Brunssum stoppen, waar het feestje gehouden werd, om meerdere keren op de foto gezet te worden en met een glas wijn het gala te openen. En het feest zelf? Dat was heel tof. Alle jongens waren mooi in pak, de meisjes zagen er ook op hun mooist uit en er werd de hele avond gedanst. Ik kan in ieder geval nu al niet meer wachten op mijn eigen gala, dat vrijdag plaats vindt!

De eerste twee foto's zijn gemaakt door Peter Trompetter, de rest door mijn ouders of de school.

4 opmerkingen:

 1. Wauw, jullie zien er stralend uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zien jullie er gaaf uit! En wat een leuke auto haha! Liefs

  On diraƮt que c'est la mode

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Florien, heel lief! <3 Jij hebt trouwens wel een goede timing; ik typ net een stukje over mijn eigen prom!

   Verwijderen