donderdag 6 juni 2013

Nail polish collection.


Zoals de één een voorliefde voor sieraden heeft, zo heeft de ander een liefde voor kleuren. Mijn ultieme zwakte is toch wel verf. Verf? Ja, verf op je nagels om precies te zijn. Ik ben dol op prutsen met nailart of mijn nagels van een kleurtje te voorzien, dat ik dan weer aanpas aan mijn outfits van die week. Dat is dan ook de reden dat ik jullie vandaag een gekleurde duik in mijn nagellakcollectie laat nemen.

Ik weet nog hoe trots ik was op mijn eerste zelfgekochte lakje. Al had ik op kerst- en verjaardagen al eens vaker een parelmoerlakje op mijn nagels gekregen, mijn eerste lakje bewaarde ik met trots; dat lichtpaars met zilveren glitters lakje stond dagenlang op mijn bureau, zodat ik het kon bewonderen wanneer de zon erin scheen om te zien hoe de glitters van kleur veranderen. Sinds dat lakje veranderde er iets: mijn liefde voor kleur kon ook op een andere manier geuit worden! Al snel kocht ik niet van mijn zakgeld een Hitkrant -toen zat die tijdschriftenliefde er al in- maar spaarde het totdat ik een nieuw mooie lak zag.


Nu, tien jaar later, heb ik eigenlijk stiekem nog steeds een zwak op nagellak. Al kan ik soms maanden alleen maar oogschaduwpalettes of lipsticks kopen; zet mij in de Duitse DM, waar de muur bezaaid is met elk make-upproduct mogelijk en ik kom nog steeds terug met nagellak. Meerdere lakjes zelfs. Het is dan ook niet meer dan logisch om, na er weer vier gekocht te hebben, jullie mijn nail polish collection te laten zien.


In dit leuke mandje bewaar ik al mijn kleurtjes en andere nagelproducten en bekijk ik om zoveel maanden welk lakje zijn houdbaarheidsdatum heeft overschrijden of niet meer fijn lakt. Op het moment zijn het er 37 en deze zette ik allemaal bij soort voor jullie op een rijtje.

L'oréal Paris: Marie Antoinette - Hema (?) - Hema #88 - Catrice Karl says très chic -
Essence You're the one - Essence Love of pink - eigen mix - Essie Status symbol - Claire's cosmetics Neon pink


Ten eerste: wauw. Als ik had geweten had, dat ik al acht andere rozetinten in mijn nagellakmandje had liggen, had ik nooit nog daaraan Status symbol van Essie daaraan toegevoegd. Alhoewel, deze kleur past wel echt perfect bij mijn galajurk. Mijn favorieten uit deze collectie? Marie Antoinette van L'Oréal als basic coat en de nude-achtige kleur Karl says très chic van Catrice. Die kleur past werkelijk overal bij!

Hema #202 - L'Oréal Paris Scarlet Vamp - Art de Lautrec #05b - Essence Hot stuff

Met rood zit je altijd goed. Daarbij bij je nu ook niet alleen terecht gekomen bij mijn favoriete nagellakkleur, maar tegelijkertijd ook bij mijn twee favoriete nagellakjes evah. Een paar jaar geleden was ik helemaal fan van de kleur Hot stuff van Essence, deze heeft met de komst van de L'Óréal lakjes plaats gemaakt voor de bordeauxrode kleur Scarlet Vamp. Die kleur is werkelijk prachtig, matcht met alles en blijft ook nog eens een week goed zitten.

Maybelline New York Cool blue - Hema #836 - H&M Blue

Zoveel blauw ik vroeger als kind droeg, zo weinig lakjes zijn ervan in mijn collectie te vinden. De eerste twee voegde ik zelfs pas drie maanden geleden eraan toe. Toch wilt dat niet zeggen dat ik donkerblauwe nagels niet enorm chic vind staan, dat vind ik namelijk wel heel erg, maar mijn trouble met deze lakjes is alleen vaak dat ze zo moeilijk te verwijderen zijn. Dat heb ik trouwens niet met het lichtblauwe exemplaar van Maybelline New York, maar dat vind ik meer een festivalkleur.

H&M Brown - Essence Most wanted - Essence Walk of fame - Essence Trendsetter - Art de Lautrec #07b

Nog zo'n favoriete kleurgroep van me. Twee (misschien drie) jaar geleden kan ik me geen herinneren dat ik zonder mijn bruingelakte nagels door het leven ging. Bruin vind ikzelf waarschijnlijk de beste kleur om mee te combineren en nog chic ook, dat ik dan ook de reden dat ik drie lakjes in mijn bezit heb die erg veel op elkaar lijken. (Nee, ze zijn echt niet hetzelfde, er zit een klein kleurverschil in.)

Essence Tip painter - Essence French rose - Essence Pro white rosé - P2 French manicure set -
L'Oréal Paris Top coat matte - P2 Crackling topcoat - NYC Rock muse smoky top coat 


En Essence Nail art magnetics Hex hex
Ik mag dan wel misschien geen ster in nailart zijn, French manicure maken blijft toch een kleine obsessie van me. Om meer dan een uur bezig te zijn, zonder hulp van afplakstickers en dan toch een perfect witte rand creëren, dat is voor mij het toppunt van trotsheid. Niet zo gek dus ook, dat ik gisteren dan nog een French manicure setje eraan toevoegde om ook op vakantie me weer groen en geel te ergeren eraan totdat het lukt. De rest van mijn 'speciale lakjes' zijn voornamelijk topcoats. De matte topcoat van L'Oréal is nieuw en wil ik dolgraag uitproberen want ik ben dol op matte kleuren, de Rock Muse coat is ook een van mijn favorieten (al gebruik ik hem niet eens als topcoat maar eerder als gewoon lakje) en de Crackling coat hebben jullie ook al vast en zeker eens voorbij zien komen. Ik heb het Essence lakje er op de laatste foto ook nog even aan toegevoegd vanwege het effect dat deze mij met behulp van een magneet zou moeten geven, helaas werkt het bij mij na een jaar nog steeds niet en gebruik ik hem nu maar als gewone grijze lak.

H&M Beige - zelf gemixt - L'Oréal Paris Perle de jade - P2 So sweet - Art de Lautrec #01b - Essence Movie star

En in deze niet categoriseerde kleurenmassa vindt je nog een favoriet van me, weer zo'n lang zittend blijvend lakje van L'Oréal Paris -oh ik wil ze allemaal- in de mintgroene kleur, genaamd Perle de Jade. Maar misschien komt daar binnenkort wel verandering in, want lakje So sweet van P2 is nieuw en lokt toch ook wel erg.

Zo. Dat waren al mijn zevenendertig lakjes en ik schaam me er bijna voor om te zeggen dat ik alweer een new one op het oog heb; namelijk Peal Drop van the one and only Chanel. Een wit lakje met parelmoer glans, I can almost hear it calling my name!

Hoeveel lakjes heb jij in je bezit?

10 opmerkingen:

  1. Leuke lakjes! Is die lichtblauwe lak niet van maybelline ipv catrice?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thanks! En daar heb je inderdaad gelijk in! Ik ga het snel even verbeteren.

      Verwijderen
  2. Reacties
    1. Dankjewel <3 Wil je vaker zo'n stash-artikels lezen?

      Verwijderen
  3. Oh da's veel :D Jaloers! Geweldige kleuren zitten ertussen, maar het allermooist van alles blijf ik toch mintgroen vinden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha! Mama schrok ook al een beetje, zeker toen ze ook al zag dat ik al veel weggegooid had. Maar ik heb dit dan ook niet in één maand bij elkaar gespaard hè (: En ja! Mintgroen is zo vrolijk en zo'n mooi zomerkleurtje :D

      Verwijderen